Belföld

Menekül a nyilvánosság elől dr. Schmitt Pál

A Hír24 úgy értesült, hogy a plágiumgyanúba keveredett államfő mégsem tart előadást az Eszterházy Károly Főiskola diákjainak.

Még a tegnapi államtitkári kinevezés után is azzal nyugtatták az újságírókat a Köztársasági Elnöki Hivatal munkatársai, hogy csütörtökön Egerbe látogat dr. Schmitt Pál. A Hír24 azonban úgy értesült, hogy a plágium gyanújába keveredett államfő mégsem tart előadást az Eszterházy Károly Főiskola diákjainak. Az eredeti tervek szerint dr. Schmitt az „A” épület Oratorium Artium Pyrkerianum termében beszélt volna az alaptörvényről, csütörtökön délelőtt. Nem sokkal ezelőtt viszont ez az üzenet várta a belső hálózatra a Neptunra belépő egyetemistákat.


Fotó: Kummer János

„Tisztelt Hallgatóink!

A Köztársaságelnöki Hivatal – tekintettel a hallgatók kötelezettségeire – úgy döntött, hogy dr. Schmitt Pál, köztársasági elnök, nem zavarja meg a vizsgaidőszakot (sem a vizsgákat, sem a felkészülést) az Alaptörvényről szóló előadásával.

Elnök úr ettől függetlenül meglátogatja intézményünket és személyesen is igyekszik meggyőződni arról, hogy az nemcsak a vidék, hanem a teljes hazai felsőoktatás egyik legjobb és legszínvonalasabb képzést és szolgáltatásokat nyújtó Főiskolája.

dr. Schmitt Pál és a Köztársaság elnöki Hivatal is eredményes és sikeres vizsgaidőszakot kíván Önöknek!”

A elnöki hivatalban telefonon nem tudtak válaszolni arra a kérdésünkre, hogy lesz-e előadás vagy sem. Azt kérték, írásban tegyük fel a kérdéseinket. A választ várjuk.

update:

A KEH a következő választ küldte:

“Schmitt Pál köztársasági elnök országjáró körútján ellátogat az Eszterházy Károly Főiskolára, de a szokásos rendhagyó osztályfőnöki órát más oktatási intézményben tartja, mivel az említett főiskolán – mint az ország többi felsőoktatási intézményében – vizsgaidőszak van.”

update 2:

Cikkünk nyomán a Népszava is kutatni kezdett, hogy kiderüljön, pontosan melyik egri iskolában “lép fel” csütörtökön a köztársasági elnök. A jelek szerint Schmitt Pál választása a Dobó István Gimnáziumra esett. Az intézmény honlapján az olvasható:

“2012.01.19-én 10:55-től rendhagyó osztályfőnöki órát tart iskolánkban Schmitt Pál.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik