Belföld

Újabb kábítószerdíler került rendőrkézre

Dunaújvárosban terjesztette a kábítószert a férfi, bukott vele több tucat fogyasztó is.

A dunaújvárosi rendőrök a napokban fogták el azt a 24 éves dunaújvárosi férfit, akivel szemben kábítószer-terjesztés miatt indítottak büntetőeljárást. Jelenleg előzetes letartóztatásban van. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán indult nyomozás során a rendőrök eddig mintegy húsz olyan embert hallgattak ki, akik a gyanú szerint tőle vették a kábítószert. A nyomozók feltételezése szerint azonban a kör bővülni látszik- mondta a Fehérvár24-nek hétfőn Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Egy bejelentés nyomán a rendőrök elfogtak négy férfit egy dunaújvárosi hotelben. Egyiküket terjesztéssel, míg hármukat fogyasztással gyanúsították meg. A rendőrök porokat, tablettákat, valamint „dizájner” drogot, illetve kábítószer fogyasztásához használatos pipát találtak náluk, amelyeket lefoglaltak. A négy férfi kihallgatását követően jutottak el a legújabban rendőrkézre került 24 éves férfihez.

A dunaújvárosi nyomozóknak a kábítószer ügyben segítségére volt a főkapitányság Helyszínelő Alosztályának két éves „Tigi” nevű hollandjuhász kutyája. A kutya a hűtőben és a mélyhűtőben valamint a lépcsőház folyosóján a muskátlis dobozokban elrejtett kábítószereket is jelezte, és rátalált az egyik terjesztő autójában lévő több száz gramm fűre, porra, illetve szárított mexikói varázsgombára is. Ez utóbbi szintén szerepel a tiltott drogok listáján- hangsúlyozta Németh-Kész Mónika.

A dunaújvárosi nyomozók a napokban mintegy húsz olyan fiatalt állítottak elő a kapitányságra, akikkel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy a 24 éves férfitől vásároltak drogot. A rendőrök mindegyiküket kihallgatták, és vizeletmintát is vetettek tőlük.

Egy héten belül már a harmadik kábítószerdíler került rendőrkézre. Nemrég Ercsiben bukott le egy férfi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik