Belföld

Schiffer távozik az LMP-frakció éléről

Schiffer András távozik a Lehet Más a Politika országgyűlési frakciójának éléről, és kiszáll a párt minden vezető testületéből is

Távozik az LMP frakciójának éléről Schiffer András. Ezt ő maga jelentette be a Lehet Más a Politika szombati választmányi ülésén. A hvg.hu információi szerint Schiffer azzal indokolta távozását, hogy a parlamenti képviselőcsoportban nincsen meg az LMP önálló politizálásának kellő támogatottsága, és az utóbbi napok párton belüli kiszivárogtatásai bizalmi válságot okoztak a frakcióban. Ezen felül Schiffer – a választmány előtt elmondott szavai szerint – elejét szeretné venni, hogy az utóbbi hetekben személyét érő támadások ártsanak pártjának.

A hvg.hu úgy tudja, hogy Schiffer András megtartja képviselői mandátumát, de nyilvánosság előtti szerepléseit a minimálisra kívánja korlátozni. Az elmúlt hetekben az LMP vezető testületeiben vita bontakozott ki arról, hogy a párt önállóan, vagy egy szélesebb ellenzéki összefogás keretében lépjen-e fel a Fidesz hatalmi törekvéseivel szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik