Belföld

6 évet kapott a férfi, aki szomszédaira gyújtotta a házat

6 év fegyházbüntetést kapott az a férfi, aki 2010-ben gyújtogatással akart leszámolni szomszédaival.

Jogerősen hat év fegyházbüntetésre ítélte csütörtökön a Győri Ítélőtábla azt a férfit, aki dühében gyújtogatott 2010 augusztusában egy körmendi sorházban.

A vádlott egy körmendi sorházban lakott, a szomszédaival folyamatos összetűzései voltak, állítása szerint többször meglopták, zaklatták, sértegették. N.Károly a vádbeli napon a későbbi sértettel együtt ivott, majd miután ő elaludt, a vádlott a kályha melletti hulladékot meggyújtotta, hogy a sorház leégjen, s haragosain ily módon is bosszút álljon. A szemben lakók észlelték a tüzet, eloltották és a sértetteket – köztük a vádlott testvérét – kivitték a lakásból.A Vas Megyei Bíróság első fokon különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntette kísérlete miatt 6 év fegyházbüntetésre ítélte N.Károlyt. A vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A vádlott a tárgyaláson azt mondta, megbánta, amit tett, a legrosszabb megoldást választotta, amikor így akart leszámolni szomszédjaival. Megemlítette ugyanakkor: beköltözése óta zaklatták őt a házban lakók.
A férfi ügyvédje megjegyezte, a tűzeset idején is nyomozott a rendőrség a férfi lakásába történt betörés miatt, amelynek kapcsán felvetődött: esetleg valamelyik szomszéd volt az elkövető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik