Belföld

Egy milliárdba kerülne a Metro-csomópont?

A győri Metro környékén számos baleset történik, melyre a hamarosan megépülő Auchan áruház nyújthat megoldást.

Az úgynevezett Metro-csomópontban szinte mindennaposak a kisebb-nagyobb balesetek, ha pedig valaki szabályosan akar rákanyarodni a 83-as főút városba vezető szakaszára, akkor sokszor perceket kell várnia erre. A veszélyes kereszteződést a városba települő Auchan áruházlánc fejlesztheti majd, az önkormányzat ugyanis csak úgy támogatta a francia multi elképzeléseit, ha segíti az M1-es autópálya fel és lehajtó csomópontjának felújítását. Információnk szerint már ebben az évben tanulmány készül az átépítés lehetséges változatairól.

Szakemberek és mindennapi autósok szerint is ez a város egyik legveszélyesebb kereszteződése. Mivel jelzőlámpa nincs, akármelyik irányból érkezünk, szinte lehetetlen rákanyarodni a 83-as számú főútra. Az út egyértelműen kinőtte a naponta erre haladó forgalmat. A sok törmelék az út szélén is arról tanúskodik, hogy naponta történnek itt kisebb-nagyobb balesetek. Régóta várunk a megoldásra, amire most legalább a remény megvan. A közelben építene ugyanis bevásárlóközpontot az Auchan, az önkormányzat pedig csak azzal a feltétellel bólintott rá a fejlesztési tervekre, ha a francia multi hozzájárul a balesetveszélyes csomópont átalakításához. Úgy tudjuk, a madaras áruház komolyan gondolja a dolgot, hiszen jó mélyen a zsebébe nyúlna. A tervek szerint egymilliárd forintot áldoznának az M1-es autópálya fel- és lehajtó csomópontjának felújítására.

Hogy ez pontosan mikor történne meg, arról csak elképzelések vannak. Egy biztos, a főút korszerűsítése előkészületi stádiumban van, már az idén elkészül egy tanulmány, amelyben több lehetséges nyomvonalváltozat is szerepel majd. Vagyis egy kicsit még várnunk kell a megoldásra, de ha minden jól megy akár már 2013-tól egy vadonatúj hipermarketbe mehetünk bevásárolni, és ami még fontosabb, komolyabb balesetveszély nélkül közelíthetjük meg a kiszemelt boltot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik