Belföld

Demonstrálnak a Fidesz-közeli civilek

"Magyarország népe egyszer már megismerte a világ ellenszenvének szörnyű következményeit - áll a Békemenet Magyarországért facebook-csoport felhívásában.

A kezdeményezőkhöz csatlakozott a Fidesz-közeli, Fricz Tamás politológus által alapított Civil Összefogás Fóruma. A kezdeményezők a Fidesz holdudvarához tartoznak, köztük van a Magyar Hírlap tulajdonosa, Széles Gábor, a lap munkatársai közül Bayer Zsolt, Stefka István vagy Szentmihályi Szabó Péter, Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, az eddás Pataki Attila és Bíró Ica is – írja az index.hu.

A mai Magyar Hírlap vezércikkében Bayer Zsolt ezzel indokolja a tüntetést: “A tömeg pedig áll és vár. Zsigereiben érzi, ez az ő kormánya, s azt is, ha ezt a kormányt le tudja váltani az IMF, a szemét Le Monde meg a Nyugat akárhány hülye politikusa, akkor ők is le lesznek váltva. Akkor a magyar életlehetőségek is le lesznek váltva. Akkor megmaradhatunk lótuszzabáló disznóknak, csak a lótusz lesz egyelőre korlátozva, mert túl hedonisták voltunk ez idáig, és túl sokat fogyasztottunk.”

A kormányt támogató civilek január 21-én, szombaton a Hősök terén találkoznak, onnan mennek az Országházig. A résztvevőket arra kérik, hogy mécsest vagy gyertyát, illetve nemzeti színű zászlót hozzanak magukkal, valamint öltsék fel legszebb ruhájukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik