Belföld

Schmuck Rogánnal tölti a nyugdíjasokat

Szürreálisan kezdődik az év: Schmuck Andor és Rogán Antal politikai szövetségesek nem lesznek, de a Belváros nyugdíjas mopedesei kedvéért elektromos töltőállomást avattak.

Schmuck Andor, ha úgy vesszük (vegyük úgy), manapság a magyar közélet legmegnyugtatóbb tényezője. Ha elegünk van a kormány és az EU közti csörtéből, ha kiégtünk a forintárfolyam-ingadozás okozta izgalomban, ha szeretnénk kiheverni az aktuális benzinár okozta sokkot, elég, ha hozzá fordulunk, nem fogunk csalódni: pillanatok alatt elfelejtjük, mi folyik „odakint”. Így volt ez kedd délelőtt is.

A bizarr termékkapcsolásairól elhíresült üzletember (akiről tulajdonképpen nem is tudjuk, mivel foglalkozik) legutóbbi sajtónyilvános eseménye után azt hittük, mindent láttunk: a naiv pápafestménnyel, Harangozó Terivel és Schmuck diétafilozófiájával megtámogatott biztonságtechnikai termékbemutatónál szürreálisabbat elképzelni sem tudtunk. Amikor azonban beléptünk a szépkorúak támogatására hivatott Tisztelet Társasága belvárosi irodájába, hogy megpillantsuk az elektromos mopedjével fel-alá manőverező nénit (kiderül: Barabás Tiborné, a Tisztelet Társasága elnöke) és az őt alélt mosollyal árnyékként követő Schmuckot, pontosan ugyanolyan intenzitással jár át minket a jellegzetes tévéshop-életérzés, mint az említett termékbemutatón.


Élje át az érzést Ön is! Kattintson!
Fotó: Neményi Márton

Amely érzés csak fokozódik, amikor belép Rogán Antal polgármester, aki gyorsan elébe is megy a riporteri érdeklődéseknek: politikai kérdésekben ugyan jobbára nem értenek egyet, praktikus ügyekben azonban annál inkább. (Nem lesz tehát szocdem-Fidesz-koalíció, bár Schmuck erőteljes lobbitényező lenne a nyugdíjas szavazótáborban.) Közösen leplezik le az esemény apropóját, a TT-iroda bejáratához telepített elektromosmoped-töltőt, amellyel könnyen, gyorsan tankolhat egy irányba elmozduló elektronokat a szépkorúak ilyen kismotorral rendelkező rétege. Az nem derül ki, hány lakost érinthet mindez.

Várakozás közben pedig teával, sütivel kínálja majd őket a Társaság, tehát közösségi csomópont is organizálódik a technológiai beruházás körül. A bejutással sem lesz gond, hiszen az irodát akadálymentesítették.

Rogán Antal persze nem ússza meg a “mi van az IMF-tárgyalásokkal, de őszintén, tényleg becsődölünk?” típusú kérdéseket. Előbb igyekszik leszögezni, hogy ő most kifejezetten mopedtöltőügyben van itt, aztán lemondó mosollyal kimenti magát.

Ha áram van, minden van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik