Belföld

Imával harcol Orbánért a csepeli polgármester

Ókeresztény áldó imádsággal siet főnöke segítségére Németh Szilárd, Csepel fideszes polgármestere. Az Operánál viszont spontán tüntetésnek tűnő forgatást tartottak.

A csepeli polgármester áldó imádság elmondására buzdítja a csepeli önkormányzat honlapjára tévedő polgárokat. Németh Szilárd ezt írja:

“Az ellenzék újra brutális támadást indított Orbán Viktor ellen. Mindenki a saját eszközével harcol. Vegyük fel a harcot! Minél többször mondjuk el az alábbi Ókeresztény Áldó imádságot Orbán Viktorért”

A Fidesz csepeli választókerületi elnöke, a munkástagozat elnökségi és az etikai bizottság tagja országgyűlési képviselő Ullrich Ágoston plébános, c. esperes a csepeli Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia kertjében felolvasott ókeresztény imádságát ajánlja.

Délután az Opera előtt több tucatnyi nyugdíjas imádkozott Orbán Viktorért. „A nemzet a kormány mellett” – ez állt az egyetlen transzparensükön. Azt nem tudni, hogy ki szervezte a spontán demonstrációt, és van-e köze a csepeli polgármester akciójához.

Azt nem pontosan értjük, hogy miért pont az Operánál demonstráltak.

 

Update:

Közben felébredt az MSZP is. A párt az MTI-n keresztül a következő közleménnyel reagált:

A rekordgyenge forint mögött a szilveszteri buli után józanodó brókerek támadását sejtő Selmeczi Gabriella, a 20 millióért rendelt (mű)alkotásait büszkén mutogató miniszterelnöki megbízott, az Operaház előtti séta helyett alagútra kelő kormánytagok, valamint a portafülke-forradalmárrá avanzsálódott L. Simon László után itt van nekünk Németh Szilárd ”imádni való” ötlete.

Nagy lehet a baj, ha a Kedves Vezetőn már csak a fohász segíthet. Igaz, neki sem lehet könnyű, ha ilyen segítői vannak. Valakinek gazdaságpolitikai szakemberek, neki Szilárdan hívő pártkatonák jutnak.

Javasoljuk, hogy a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata mellé függesztessék ki az Áldóimát is, avagy ahogy Szilárd fohászának (egykor liberális elveket valló) címzettje mondta volt:

”Térdre, imához!”

Török Zsolt,
szóvivő

Update 2:

A környéken bandukoló tudósítónk szerint a tüntetés és/vagy ima békésen zajlott. Bár az élemedett korú demonstrálók közül sokan bottal érkeztek, de nem az erőszak, hanem inkább a hát– és derékfájás miatt.

Update 3:

Miki Tímea az Echo TV vezérigazgatója megkereste szerkesztőségünket az Operaház előtti gyülekezettel kapcsolatban. Elmondta: az Echo Tv egyik műsorának felvételi zajlottak az épület előtt, amelyen rengeteg ember jelent meg. A Nép hangja című vélemény műsorban az emberek mondják el hogyan vélekednek a közéletről, a műsor helyszínét pedig minden hónapban az interneten teszik közzé. Hozzátette: a csepeli imádságnak és az Operaház előtti tömegnek semmi köze nem volt egymáshoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik