Belföld

Az MSZP-ből sem kér a LMP

Schifferék fideszes honatyákra is számítanak 2014 után, és akár az ördöggel is összefognak az alkotmányosság visszaállítása érdekében.

Az LMP nem hajlandó választási együttműködésre. Önálló pólusképző erőként úgy kívánja leváltani a Fidesz-KDNP-szövetséget 2014-ben, hogy semmiféle rehabilitációban nem kívánja részesíteni azt a kurzust, amely nagy mértékben előidézője a jelenlegi kétharmados többségnek.

Erről az ellenzéki párt frakcióvezetője beszélt az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Schiffer András úgy fogalmazott: azokra számítanak, akik úgy akarják elküldeni az „Orbán-rendszert”, hogy közben nem sírják vissza az MSZP-t sem.

A 2014-es parlamenti választások után viszont az LMP “akár az ördöggel is hajlandó szövetkezni” annak érdekében, hogy létrejöjjön egy kétharmados többség az alkotmányosság visszaállítására.

Itt partnerként számítunk egyébként a mai kormánypárti szövetséghez tartozó képviselőkre is – jegyezte meg Schiffer András.

MSZP: “nem is ajánlottunk választási szövetséget”

A szocialisták ugyanakkor mindig nyitottak lesznek az ellenzéki erők összefogására, és partnerséget ajánlanak egy demokratikus, igazságos és szolidáris IV. Köztársaság barátainak, támogatóinak, azoknak, akik közül sokan egy világos összefogás eredményeként az Operaház előtt demonstráltak – fogalmazott közleményében Tóbiás József frakcióvezető-helyettes.

Hozzátette: az MSZP az “ördöggel”, azaz a Jobbikkal nem tud elképzelni sem most, sem a választások előtt, sem azt követően semmilyen ”szövetséget”. A szélsőjobboldali párt ugyanis kiválóan érzi magát Orbán rendszerében, ugyanis egy Jobbik által megvalósuló fasisztoid állam víziójának a mai rezsim már nemcsak az előszobája, hanem a nappalija, s félő, hogy ha érdekeik 2014-et követően egybeesnek, a hálószobát is közösen fedezik fel – írja az ellenzéki politikus.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik