Belföld

42 milliárdra büntette Matolcsyt az LMP

Előbb fizessen a tárca, utána tárgyalhatnak a BKV jövőjéről – mondja az ellenzéki párt.

Kapcsolódó cikkek

Az LMP fővárosi frakciója egy 42 milliárd forintról szóló pótdíj-befizetési csekket adott át Matolcsy Györgynek címezve a Nemzetgazdasági Minisztériumnak. A párt fővárosi frakciójának helyettes vezetője szerint 32 milliárd forint az év végén zárolt normatív támogatás, 10 milliárd forint pedig az a fogyasztói árkiegészítés a tanuló- és nyugdíjas bérletek után, amelyet soha nem fizetett ki az állam.

Somfai Ágnes hozzátette: csak az után lehet beszélni a BKV problémáinak hosszú távú megoldásáról, ha ezt a tartozást kiegyenlítik. Az ellenzéki párt úgy látja, hogy egységes közlekedési kasszával megoldható lenne a közlekedés finanszírozása.

Ennek részeként a teherforgalmi behajtási díjakat, továbbá a BKV reklámfelületeinek értékesítéséből, a jövőben bevezetendő dugódíjból, valamint a parkolási bevételekből származó pénzeket is erre lehetne felhasználni. Emellett át kell tekinteni a jegyárusítási rendszert, valamint a jegyrendszert is.

Hozzáfűzte, hogy a főváros és a kerületek közötti forrásmegosztási törvényt is újra kellene írni, mert jelenleg minden bevétel a kerületeké.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik