Belföld

Hatékonyan dolgozott a hőkamera a határon

A hétvégén és a hét első napján is több határsértőt buktatott le a határt pásztázó hőkamera.

Szombaton az esti órákban egy algériai és egy szudáni férfit “szúrt ki” a stabil hőkamera Röszke külterületén. A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség rendőrei igazoltatták a két férfit, akik sem személyazonosságukat, sem az ország területén való jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták. Idegenrendészeti eljárás indult ellenük.

Vasárnap késő éjszaka további két határsértő bukott le a stabil hőkamerának köszönhetően. Az egyenruhások Röszkénél a Széksósi út és az Autópálya gyalogos felüljárójának találkozásánál igazoltatták a kér szerbiai állampolgárt. Sorsuk azonosan alakult mint a korábbi két határsértőé, ugyanis nem tudták igazolni magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét.

Január második hete is hasonlóan indult. Ma a hajnali órákban hét határsértőt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség rendőrei Mórahalom külterületén. Az öt szomáliai férfi és nő társuk, valamit egy algériai állampolgár ellen idegenrendészeti eljárás indult, mert nem tudták igazolni jogszerű tartózkodásukat országunkban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik