Belföld

Jobbik: a Fidesz végre a Jobbik javaslatát követi

A Jobbik üdvözli, hogy "ha nem is az ésszerűség, de a kényszerűség" arra vitte Lázár Jánost, hogy a Jobbik régóta hangoztatott követelésének megfelelően az államadósság részét képező hódmezővásárhelyi adósság újratárgyalását kezdeményezze a városnak hitelező Erste Banktól - jelentette ki pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Hegedűs Lórántné.

A jobbikos politikus arra reagálva mondta ezt, hogy Hódmezővásárhely fideszes polgármestere múlt csütörtökön levélben fordult az Erste elnök-vezérigazgatójához, amelyben a 2006-ban zárt körben kibocsátott svájcifrank-alapú kötvény kapcsán keletkező árfolyamveszteség megosztását kérte.

Hegedűs Lórántné szerint mivel az alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről szóló törvény tavaly decemberi elfogadása óta az államadósság részét képezi az államháztartás adóssága, tehát az önkormányzatok adóssága is, így Lázár János tulajdonképpen az államadósság egy részének újratárgyalását és részleges elengedését kérte az Erste Banktól.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett rá, hogy a Jobbik hónapok óta sürgeti a teljes államadósság újratárgyalását.

Hozzátette: ha Lázár János levelének hatására az Erste Bank eltekint az adósság egy részének megfizetésétől, akkor ez a kedvezmény járjon minden magyar önkormányzatnak, hiszen nem csak a megyei jogú városoknak vannak gondjaik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik