Belföld

Három gyermek került kórházba

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítottak kórházba három gyereket a Vas megyei Magyarlakról.

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítottak kórházba a mentők három gyermeket pénteken reggel a Vas megyei Magyarlak községből – közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.
A családi ház egyik szobájában egy vegyes tüzelésű kályha működött, az égéstermék valahogy visszaszivárgott a helyiségbe, ezért érezték magukat rosszul a szobában tartózkodó gyerekek – tájékoztatott Dénes Károly, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.
Hozzátette: a helyszínre a körmendi tűzoltók vonultak ki, tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség;  kiszellőztették a szobát, a gyerekeket pedig a mentők a szombathelyi Markusovszky Kórházba szállították.
Az égéstermék visszaáramlásának okát vizsgálják.

Az MTI információi szerint az eset Magyarlakon a Hunyadi utca egyik családi házában történt, ahonnan egy 9 éves, egy 11 éves és egy 13 éves gyermeket szállítottak kórházba a mentők. A gyermekek az intenzív osztályon vannak, kezelőorvosuk elmondása szerint nincsenek életveszélyben, állapotuk kielégítő, már jól érzik magukat.
A tűzoltókat reggel 6 óra 47 perckor értesítette telefonon a gyermekek édesanyja, aki a reggeli ébresztéskor azt tapasztalta, hogy a gyermekek nehezen ébredtek és furcsán viselkedtek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik