Belföld

Tippek: hogyan éld túl a vizsgaidőszakot?

Hátra van még a vizsgaidőszak több mint fele, segítünk, hogy vészelhetitek át anélkül, hogy teljesen kiborulnátok.

Rendszeresség

Következetesnek kell lenni a tanagyag átnyálazásánál és el kell osztani az időt a különböző tárgyak között is. Mindig figyeljünk arra, ne csak az anyag elejének szenteljünk nagyobb figyelmet, hagyjunk kellő időt arra, hogy a végére is eljussunk. Nagy hiba a szerencsében bízni, s remélni, majd csak azt a részt kérdezik, amelyiket megtanultuk. Rangsorolhatjuk a tárgyakat is. Célszerűbb előbb felvenni a könnyebb vizsgákat, így a nehezebbre többet tudunk majd tanulni.

Az evés nem maradhat ki!

Nem, a kávé és az energiaital nem táplálék. Sok mindenről le kell mondani a vizsgaidőszakban, de az étkezés nem tartozik közéjük. Éhgyomorral az agytekervények sem forognak. Fontos, hogy szakítsunk időt a megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyag bevitelre. Ehetünk agyserkentő finomságokat, mint például a tojás, a krumpli, a hús, a spenót és más élénk színű zöldségek.

Kell egy kis áramszünet

Akármennyire közeleg is a vizsga, muszáj néha beiktatni egy kis pihenést, mert a monoton egyhelyben üléstől és tanulástól teljesen kimerülhetünk a végére, s már hiába bámuljuk a betűket nem fog majd az agyunk. Bizonyos időközönként álljunk fel az asztaltól és a legjobb, amit tehetünk egy nagy séta, közben kiszellőztethetjük a fejünket, és a friss levegőn újra aktívvá válhatunk. Ne válasszuk pihenésképp a sorozatnézést, mert az csak még álmosabbá tehet minket, s valódi felüdülést semmiképp nem hoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik