Belföld

Nem tetszett a híradóparódia az MTVA-nak

Betiltatták az mtvhirado.com nevű weboldalt, amely gúnyt űzött egy híradós tudósításból.

Berágott az MTVA a Kétfarkú Kutya Párt alapítójára. Kovács Gergely azzal húzta ki a gyufát, hogy mtvhirado.com néven készített egy honlapot, ahol a köztévé híradójának meghekkelt tudósítása volt látható. A torzított anyaghoz az MTV december 23-ai Híradóját használták fel úgy, hogy az LMP aznapi akciójáról szóló tudósításban a párt képviselőit kitakarták, az általuk hangoztatott véleményeket pedig különböző hanghatásokkal – például autóriasztó szirénázásával, fűrészcsikorgással – tették érthetetlenné.

A videó készítője, Kovács Gergely egy ügyvédi levélből értesült arról, hogy a Magyar Televízió Zrt. és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap szerint a honlap és a manipulált videó „sérti az MTV védjegyhez és névviseléshez fűződő jogát” és „megtéveszti a honlapra látogatókat, azt a látszatot keltve, hogy annak tartalmát az előbbiek szerkesztik”, ezért követelik az oldal azonnali eltávolítását. Ez egyébként már meg is történt. Az ominózus levelet pedig a Kétfarkú Kutya Párt Facebook-oldalán közzétették a következő kommentár kíséretében:

„Hát ez azért elég súlyos. Kicenzúrázta az MTV a cenzúrázott híradót, amit csináltunk. Leszedették a szolgáltatóval a netről, az alábbi fenyítő méllel. A youtubeon még mondjuk fenn van a videó, de attól tartok nem sokáig. Na szóval, baszódjatok meg a cenzúrátokkal MTV! Mi ez bazmeg, középkor?”

Kovács Gergelyt az üggyel kapcsolatban megkereste a hvg.hu. “Viccnek szántam, de megdöbbentem” – kommentálta a portálnak a történteket a pártalapító.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik