Belföld

Húsz kolontárival erősítik az alaptörvénygálát

Az MTI szerint a kolontáriak többsége még sohasem járt az Operában. Az épület előtt tízezres demonstráló tömegre lehet számítani.

Húsz kolontári lakos is részt vesz a hétfő esti operaházi gálaünnepségen, amelyet az új alaptörvény 2012. január 1-jei életbelépésének alkalmából rendeznek meg. Tili Károly, a település független polgármestere az MTI-nek azt mondta: megtiszteltetésnek érzik a meghívást.

A 20 órakor kezdődő rendezvényre állami vezetők, közéleti szereplők, operarajongók mellett meghívtak húsz lakost a 2010 októberében bekövetkezett vörösiszap-katasztrófa által sújtott településről.

“Szeretném megköszönni, hogy nem felejtették el Kolontárt. Nemes gesztus ez a kormány, a miniszterelnök részéről” – mondta a polgármester.

Tili Károly hozzátette: a húsz embert azok közül választották ki, akik a legtöbbet tették a katasztrófa idején és az után a településért, és a bajba jutott emberekért. A húsz meghívott között vannak a képviselő-testület tagjai is.

“Nagy megtiszteltetésnek érezzük ezt, hiszen az új alaptörvény életbelépése történelmi pillanat. Jelentős esemény ez személyes vonatkozásban is: a legtöbb kolontári még soha nem járt az Operában” – fogalmazott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik