Belföld

Bravo mađari!

Magyarország a szerb hírekbe legfeljebb valami szörnyű gyilkosság (Csepel), vagy tüntetés, vagy a szélsőjobb kapcsán szokott bekerülni - írja a Serbija Insajd blog.

Főleg a 64 vármegyére ugranak meg a Jobbikra, de az új alkotmány is címlapos lett. A Tanjug szerb hírügynökség számol be az új magyar alaptörvényről. Kiemelik, hogy az új magyar alkotmány megemlíti istent, és leszögezi, hogy házasság csak férfi és nő között jöhet létre, az élet pedig a fogantatással kezdődik. A szövegből a Tanjug ennyit tartott fontosnak, de egy bekezdést Molnár Csaba is kapott, aki a DK alelnökeként a demokrácia és a jogállam megszűnéséről beszél a hírben. A cikk szerint a magyar kormány az EU/IMF nyomás ellenére kitartott az új alaptörvény mellett, amely “a kritikusok szerint korlátozza a bíróságokat, veszélyezteti a média függetlenségét, a Nemzeti Bank függetlenségét, és a következő választáson előnybe hozza a Fideszt, és megköti az utánuk jövő kormányok kezét”.

A hír nem múlt el kommenteletlenül. A hozzászólóknak tetszik a dolog, bár ismét a homofóbia sodorja egy platformra őket a magyarokkal, na meg szeretik, ha valaki beleköp az Eu levesébe.

Imádják az alkotmányunkat. Az éljenzés leginkább a házasságról szóló soroknak szól, de nagyon tetszik nekik, hogy a magyar alaptörvényben istennek központi szerep jut, és a fogatatással kezdődő élet is bejön a szomszédoknak. Akadnak, akik kitartást kívánnak a magyar kormánynak, mások az új alkotmányt az első lépének látják az “Európa gyógyulása felé vezető úton”. Bravo mađari!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik