Belföld

Kordon nélküli szilveszteri éjszaka

Rengeteg esethez vonultak a mentősök szilveszter éjjel. Nem épült kordon a Parlament előtt és kulcsüzeneket hallottunk az ország vezetőitől. Ez történt a legbulisabb éjszakán.

Üzenetek az ország vezetőitől

Azt kívánom, hogy a 2012-es év mindannyiunk számára a remény éve legyen – írta Orbán Viktor a facebookon. Schmitt Pál szerint minden embernek és nemzetnek nemcsak joga, hanem kötelessége is, hogy saját útján járjon, amennyiben az a közösség javát szolgálja – mondta a köztársasági elnök az újévi üzenetében.

Nem épült kordon

Szombat este elterjedt a híre, hogy újra kordon épül a Kossuth téren, a Köztársasági Őrezred szerint azonban ez nem igaz. A hírek egy olyan közleményre alapozva jelentek meg, amelyek egy eddig is hatályban lévő intézkedést hosszabbítottak meg – számol be az Origo. A Köztársasági Őrezred szóvivője, Gálik Viktória azt mondta, hogy nincs szó kordon építéséről. Szerinte csupán annyi történt, hogy meghosszabbították egy eddig is érvényben lévő rendelkezést, amely december 31-én lejárt.

Nagyüzem a mentőknél

A mentők közel kétszer több riasztást kaptak a szokásosnál. Többnyire ittas fiatalokhoz kellett kivonulniuk. Emellett jellemzően rosszullétek, verekedések és balesetek miatt riasztották őket. Utóbbiak közül öt esetben valamilyen pirotechnikai eszköz okozott sérülést . A szilveszterkor szolgálatot teljesítő mentősök országosan csaknem 2800 embernek nyújtottak segítséget. Csak a budapesti riasztási száma meghaladta a hatszázat.

A legelső csecsemő

2012első percében született a békéscsabai Réthy Pál Kórházban egy kisfiú; Bábel Vince 3.250 grammal és 49 centiméterrel jött a világra.

A első fővárosi baba

Budapesten 2012 első újszülöttje a 0:52 perckor született a Semmelweis Egyetem I. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján. A kórház tájékoztatása szerint: a kisfiú a Levente nevet kapta.Szülei második gyermekeként 3.270 grammal és 54 centiméterrel jött a világra. A szülés problémamentes volt, az anya és a gyermeke jól vannak – mondták az intézmény szülészeti osztályán.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik