Belföld

Lázár szerint jövőre új rendszer lesz

Ha nem jól működik, ha rossz a kormányzás, el lehet zavarni a kormányt - mondta a Fidesz-frakcióvezetője.

Lázár János a Délmagyarországnak adott interjúban a hódmezővásárhelyi fejlesztéseiről szólva elismerte, hogy “van igazsága a kritikának, hogy miért költünk ennyit téglára, malterre, flaszterre, ahelyett, hogy az embereknek adnánk”, de szerinte polgármesterként az a dolga, hogy az embereknek a saját otthonukon kívüli világot próbálja élhetőbbé tenni. Parlamenti képviselőként igyekszik a személyes egzisztenciájukat javítani. A kettő kiegészíti egymást – tette hozzá.

A Fidesz frakcióvezetője szerint “2012 júniusára ebben az országban minden megváltozik. Utána következik egy konszolidációs, nyugodtabb időszak”. Lázár János úgy látja, hogy aki legutóbb elment szavazni, az mind változást akart.  “Most az a feladat, hogy úgy legyünk hatékonyabbak, hogy a demokrácia ne csorbuljon. A világ minden országában komoly dilemma manapság: versenyképesség, vagy nagyon sok fék és ellensúly. 20 éve nálunk a demokratikus létezés volt a kérdés, most pedig egy gazdasági dilemma elé van állítva az ország. A hatékonyabban, szervezettebben működő állam azonban nem jelenti a demokratikus garanciák eltűnését” – fogalmazott a politikus.

Lázár János szerint ugyanakkor az államnak muszáj néhány érték érvényesülését elérnie, legyen ez a család védelme, a gyerekek egyenlő esélye, a munka becsülete, az pedig elválik majd, hogyan áll össze ez az új rendszer. És ha nem jól működik, ha rossz a kormányzás, el lehet zavarni a kormányt. Ez a demokrácia – fogalmazott a Fidesz-frakcióvezető, polgármester az interjúban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik