Belföld

Vízum nélkül a pokróc alatt

Személyautóban, pokróc alatt megbújva akarta az országhatárt átlépni egy török férfi Röszkén.

Egy török család jelentkezett belépésre a Röszke Autópálya Határátkelőhelyen hajnali 1 óra körül – tájékoztatta a Szeged24-et Tuczakov Szilvána sajtóügyeletes. A határrendészeti kirendeltség munkatársainak a jármű átvizsgálása során feltűnt, hogy a kombi autó hátsó ülése mögött – ahol a család csomagjai pokróccal voltak letakarva – a takaró alatt valami mocorog. A pokrócot felemelve a poggyászok között egy kuporgó férfit találtak.

Mint kiderült, útiokmányai rendben voltak, „csupán” a vízum hiányzott, ezért akarta ily módon az országhatárt átlépni. Eme próbálkozásának azonban részéről idegenrendészeti, míg a jármű sofőrje tekintetében büntetőjogi jogkövetkezménye lett, hiszen utóbbival szemben embercsempészés gyanújával büntetőeljárás indult.

Alig egy órával később az egyenruhások Röszke külterületén a Széksósi úton három személyre bukkantak, akik magyarországi tartózkodásra jogosító okmánnyal nem rendelkeztek, illegálisan lépték át az országhatárt. A három pakisztáni férfivel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik