Belföld

Villámgyors volt a rabló

A veszprémi pénzintézet fiókjában több ügyfél is tartózkodott a rablás idején, közöttük gyerekek is.

A fegyveres rablás a zirci takarékszövetkezet egyik veszprémi fiókjában történt szerdán. Az eset alig 52 másodperc alatt lezajlott. Az elkövető elmenekült, a rendőrség fokozottan ellenőrzi a Veszprémből kivezető utakat – közölte Kómár Viktória, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

A Veszprémi Napló információja szerint az utakon lévő ellenőrzőpontokat a rendőrség a 72-esen lévő kivételével, délután egy óra felé megszűntette.

A pénzintézet fiókjában több ügyfél is tartózkodott a rablás idején, közöttük gyerekek is.

A fiók alig néhány méterre van a forgalmas főúttól, a közvetlen közelében több étterem, bolt, elárusítóhely is található, ennek ellenére a megszólaltatott környékbeliek nem láttak semmit. Az egyik hölgy azt mondta, hogy fél tizenkettő körül érkezett haza, már csak a sok rendőrautóra lett figyelmes. Volt aki a hír kapcsán szörnyülködött, és olyan is, aki szerint a fiók nem először volt célpontja bűncselekménynek. A takarékszövetkezetei fiókot korábban már kétszer rabolták ki. Az épületben volt riasztó, ami egy biztonsági céghez van bekötve. A jelzés után a cég járőrei azonnal a helyszínre siettek, de amikor megérkeztek a tettes már elmenekült- olvasható a Veszprémi Napló online oldalán.

Az ügyben rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt a Veszprém megyei főkapitányság indított nyomozást.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik