Belföld

Ma dönthet a magánnyugdíjpénztárakról az Alkotmánybíróság

Az Alkotmánybíróság (AB) ma dönthet a magánnyugdíjpénztárakról is, miután a téma szerepel a testület két ünnep közötti teljes ülésének napirendjén.

Az AB mai teljes ülésének napirendjén tucatnyi további téma szerepel, köztük a csőd- és felszámolási eljárással, az adózással, a helyi önkormányzati képviselők jogállásával, a választási eljárással, több, az egészségüggyel, illetve egészségügyi adatok kezelésével, valamint az esztergomi, a kaposvári és a Budapest I. kerületi önkormányzatokkal kapcsolatos indítvány.

Az AB hatáskörei jelentősen változnak január 1-jével, így a testület előtt fekvő indítványok nagy részéről jövőre már nem dönthetnek.

A magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatos indítványokkal már hónapok óta foglalkozik a testület.

Augusztusban nem hozott döntést az AB a magánnyugdíjpénztárakról, a testülethez szeptember 1-jén csatlakozott a parlament által akkoriban megválasztott öt új alkotmánybíró.

Az Országgyűlés közben pár napja több ponton változtatott a magánnyugdíj-pénztári tagokra vonatkozó szabályokon a gazdasági stabilitási törvény elfogadásával, egyebek mellett arról is döntött, hogy a magánpénztárban maradók állami nyugdíjjogosultságot kapnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik