Belföld

Letette miniszteri esküjét Németh Lászlóné

Immár hivatalosan is ő a nemzeti fejlesztési tárca vezetője. Nincs diplomája, van viszont rajongói klubja az egyik közösségi oldalon.

Némethné Fellegi Tamást követi a miniszteri székben, aki december első napjaiban jelentette be, hogy távozik posztjáról, mert az IMF-fel esedékes tárgyalásokra akar összpontosítani, amelynek vezetésével megbízta őt a miniszterelnök.


Fotó: Neményi Márton

Az új tárcavezető Serényi Zsuzsannaként született 1953-ban, 1976-ban végzett a Külkereskedelmi, Oktatási és Továbbképző központban, külkereskedelmi szakon. Szakmai ismereteit a Bank Leumi Le Israel és az Austrian Bankers College szaktanfolyamain bővítette.

Bár egyetemi diplomával nem rendelkezik, tapasztalata jócskán van: eddig összesen nyolc magyarországi vállalatnál számítottak rá vezető beosztásban. Korábban a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgató-helyettese és igazgatóságának belső tagja volt. December 23-i hatállyal nevezte ki miniszterré Schmitt Pál köztársasági elnök. Ismeretlensége ellenére – vagy tán épp ezért – ekkor már rajongói oldala volt az egyik közösségi oldalon.


Fotó: Neményi Márton

Az Országgyűlés szakbizottsági meghallgatásán azt mondta: kiemelten figyeli és támogatja a kis- és közepes vállalkozásokat. Hozzátette: „2013 az elrugaszkodás, az emelkedés éve lesz”, és ennek érdekében jövőre 1400 milliárd forintot szeretne hozzáférhetővé tenni az ország megújítása, a gazdaság fejlesztése és a társadalom megerősítése érdekében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik