Belföld

A fogdában próbálta meg felakasztani magát

A törökszentmiklósi fogdában próbálta meg felakasztani magát az a 15 éves fiú, akit életveszélyt okozó súlyos testi sértés miatt vettek őrizetbe korábban Szolnokon - erősítette meg szerdán a Szoljon.hu értesülését a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek.

A megyei hírportál szerint az unokaöccsének életveszélyes sérüléseket okozó fiú az ágyneműjéből kötelet készített és megpróbálta felakasztani magát a fogdában. Az őr azonban ezt észrevette, és még időben levágta a kötélen lógó, de már eszméletlen kamaszt, akit a mentők kiérkezéséig mesterségesen lélegeztetett.
A fiatalt jelenleg kórházban ápolják – írta a Szoljon.hu. A hírt megerősítve Szabó Zita sajtószóvivő az MTI-nek elmondta: az eset még karácsony előtt történt a rendőrség törökszentmiklósi fogdájában, ahová a Szolnokon elfogott fiút szállították.
Egy másfél éves kisgyermeket egy hete bántalmazásból eredő súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba a megyeszékhelyen. A rendőrség az orvosok által hivatalból tett feljelentés alapján kezdte keresni a kisfiú 15 éves unokabátyját, akit végül az elkövetés helyszínén, az ágyneműtartóban találtak meg.
A fiatal – akit eltűnés miatt köröztek, miután megszökött a fóti nevelőintézetből – kihallgatásakor beismerte a bűncselekmény elkövetését. A nyomozóknak elmondta: az elmúlt időszakban többször is bántalmazta unokaöccsét. A rendőrség kezdeményezte a fiú előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik