Belföld

25 millióba kerül az alaptörvény díszkiadása

Összesen 25,52 millió forint értékben kötött szerződéseket 2011-ben a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) a jövőre életbe lépő alaptörvény díszkiadásának megjelentetésével összefüggésben.

A kormány honlapján elérhető összesítés szerint a tárca egyenként 1,6 millió forintot fizetett a díszkiadásba került tizenöt festményért, míg a szerkesztői munkákért, illetve képszerkesztési és a díszkiadáshoz kapcsolódó gyermekrajzpályázathoz fűződő teendőkért további 760-760 ezer forintot utalt át Feledy Balázsnak, valamint Sipos Endrének.
A KIM a fentieken kívül hárommillió forintos megbízási és felhasználási szerződést kötött Bencsik Gábor Istvánnal az új alaptörvény megismertetéséhez és terjesztéséhez kapcsolódó kiadványszerkesztési, továbbá a kiadványok nyomdai munkálatainak ellenőrzéséhez kapcsolódó feladatokra. A megbízott a szerződés alapján 2014. április 25-ig közreműködik a kiadványok utónyomásaiban is.
Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott felkérésére tizenöt magyar festőművész készített festményeket a magyar történelem elmúlt 150 évének kiemelkedő eseményeiről. Az alkotások a millenniumra készült ötven mű mellett az új alaptörvény díszkiadásában szerepelnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik