Belföld

Összegyűlt a pénz orvosi kezelésére

Karácsonyra megkapta a műtéteihez szükséges 600 ezer forintot az a fiatal, akinek négy fogát ütötték ki Székesfehérváron.

Még november 17-én, este hét óra körül a Csapó utcában a 18 éves fiút cigány fiatalok állították meg. Megkérdezték tőle az időt, majd pénzt kértek, s amikor a fiatalember nem reagált a felszólításra, olyan ütést kapott, hogy négy foga gyökerestől kitört és felszakadt a fogínytartó csontja. Az ügyben a rendőrség súlyos testi sértés miatt nyomoz.

A fiatal orvosi kezelésére az Új Hajnal Rend a facebookon keresztül indított gyűjtést. A pénzt a szervezet vezetője Scheer-Komjáthy Ádám adta át a családnak.

A fiú csontpótlása már megkezdődött. Mivel Magyarországon ilyen műtétet nem végeznek, egy magyar, Svájcban élő professzor végezte el a beavatkozást, amelyet három hónap múlva megismétel. A svájci gyógyító saját maga fejlesztette ki az eljárást.  A család az orvostól úgy tudja: a fiú csontja annyira sérült, hogy az orrüreg és az arcüreg átszakadhatott volna egy rossz mozdulattól, harapástól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik