Belföld

Megnyitott a fehérvári Kori Liget

A sétálók mellett már korcsolyázók is látogathatják a Zichy ligetet, március közepéig

Székesfehérváron már nem kell arra várni, hogy befagyjon a Csónakázó-tó, vagy a Velencei-tó, mert a belvárosában is felcsatolhatják a korcsolyát az emberek.
Gyurisán Csaba, fehérvári vállalkozó Belgiumban látott hasonló létesítményt, ennek ötletével kereste meg Székesfehérvár Önkormányzatát. A város támogatásával és több fehérvári vállalkozás összefogásával valósult meg a 700 m2-nyi pálya.

A program fővédnöke dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki az öltet újszerűsége mellett a szabadidősport erősítése miatt is támogatta a megvalósítást. A polgármester a megnyitón kiemelte: „Tudjuk, hogy Székesfehérváron sok kedvelője van a jeges sportoknak. Elég, ha a jégkorong mérkőzések népes szurkolótáborára, vagy éppen a jégpályán edző utánpótlás csapatokra gondolunk. Ezért is örülök a Kori Ligetnek, ahol mindenki csiszolhatja korcsolyatudását és most sajnálom igazán, hogy én nem tudok korcsolyázni.” Cser Palkovics András fontos szempontként említette, hogy a nyári koncertek után már télen is az emberek találkozóhelye lehet a Zichy liget.

Bekő Kata, a Kori Liget társtulajdonosa megköszönte a városnak, és a programba bekapcsolódó vállalkozóknak, a városgondnokságnak, valamint a tűzoltóságnak, hogy segítségükkel létrejöhetett a szabadtéri műjégpálya.

A Zenepavilon körül kialakított műjégpályán a legmodernebb technológiával biztosítják a megfelelő jeget, így akár március középéig is nyitva tarthatnak.

A pálya naponta reggel 8-tól 22 óráig üzemel. Reggeltől 14 óráig az intézmények ingyen használhatják. A felnőtteknek a belépő 800, a gyerekek 600 forintba kerül. Egyszerre száz korcsolyázót tud befogadni, így kb. 3 órát tartózkodhat egy ember a jégen.

A jövő héttől a Kori Liget honlapján, a www.koriliget.hu weboldalon jelentkezhetnek be a gyermekcsoportok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik