Belföld

Kérjen bocsánatot a rendőség

Tovább gyűrűzik a sáregresi ügy. A nyilvános bocsánatkérésre a Jobbik Fejér megyei elnöke szólítja fel a rendőrséget.

Árgyelán János a Fehérvár24-hez is eljuttatott közleményében sérelmezi, hogy egy sáregresi rendőrségi intézkedésről szóló sajtótájékoztatóján elhangzott kijelentéseit hazugságnak nevezte a rendőrség. A csütörtökön kiadott közleményben a Jobbik Fejér megyei elnöke felszólítja a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság illetékes vezetőjét, hogy nyilvánosan kérjen bocsánatot a sáregresi férfitől, akiről- mint írta- valótlanságot állítottak nagy nyilvánosság előtt.

Ahogy a Fehérvár24 is közzé tette, a Jobbik megyei elnöke Árgyelán János nemrég rendőri túlkapásra hívta fel a figyelmet. Elmondása szerint egy sáregresi férfi már álló autójában, a saját kapubejáróján telefonált, amikor egy rendőr előkerült a sötétből, igazoltatás után verbálisan megalázta a férfit, a kutyáját le akarta lőni, vele szemben szükségtelenül erőszakot használt, és bilincsbe verve vitte be a sárbogárdi rendőrkapitányságra.

A pártelnök kifogásolja, hogy a rendőrség cáfolta ezt a bejelentését, és úgy tájékoztatott, hogy a sáregresi férfi vezetés közben telefonált, és amikor a rendőrök meg akarták állítani megkülönböztető jelzést használva, azt figyelmen kívül hagyva továbbhajtott.

Árgyelán János birtokában van az ügy vizsgálati rendőrségi jegyzőkönyve, amely szerinte bizonyítja, hogy a rendőrség valótlanul közölte a tényeket. A pártelnök állítja: a túlkapást egy másik tanú is meg tudja erősíteni. Sőt a sáregresi férfi panaszt tett a rendőrségen, és amikor meghallgatta az eljáró tiszt, a rendőr maga is elismerte szóban tévedését. A pártelnök szerint ez nem került be jegyzőkönyvbe.

A Jobbik Magyarország Mozgalom nevében a megyei pártelnök felhívja a rendőrség figyelmét arra, hogy az emberi életet veszélyeztető, garázda bűncselekményeket féken tartó, az egyéb súlyos bűncselekményeket megelőző, a lakosság testi és vagyoni biztonságát garantáló intézkedésekre helyezzen nagyobb hangsúlyt a sáregresi esethez hasonló kicsinyes hatalomfitogtatás helyett- áll a közleményben.

A megyei főkapitányság Sajtószolgálatától megtudtuk: biztosították Árgyelán Jánost, hogy senki nem kívánta hazugsággal vádolni a rendőrség részéről. Arra a kijelentésére pedig, miszerint vizsgálat azóta cáfolta a rendőrség állásfoglalását a sáregresi ügyben a Sajtószolgálat így reagált: állásfoglalás nincs a vizsgálat ügyében, hiszen a közigazgatási eljárás még tart.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik