Belföld

A fagy sem tartja vissza a határsértőket

Szerdára virradó éjszaka az erős fagy ellenére is 28-an, köztük négy gyermek próbált meg Magyarországra jutni.

Kedden, sötétedés után egy helyi lakos lett figyelmes egy idegenekből álló csoportra Röszke külterületén, akik egy tanya mögött bújtak el – tájékoztatta a Szeged24-et Szenti Szabolcs sajtóügyeletes. Értesítette a Szegedi Határrendészeti Kirendeltséget. A helyszínre irányított rendőrök két indiai és három pakisztáni állampolgárt fogtak el. Egyikőjük sem először próbálkozott már Magyarországra jutni, ugyanis mind az öt fő ellen beutazási és tartózkodási tilalom volt érvényben. Ellenük ezért büntetőeljárás indult.

Később a széksósi főcsatornát követve sétált egy kilenc főből álló csoport a mélység irányába. A stabil hőkamera jelzése alapján a rendőrök elfogták a két családot, köztük négy gyermeket. Az egyik férfiról szintén kiderült, hogy korábban már tetten érték a magyar rendőrök tiltott határsértés közben.

Hajnalban Röszke külterületén egy 14 fős csoportot is előállítottak a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai. Az afgán állampolgárok szintén a zöld határon keresztül léptek a schengeni övezet területére és a hőkamera segítségével fogták el őket a rendőrök.

A 28 fő jelenleg őrizetben van, ellenük eljárás indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik