Belföld

380 gyerek karácsonyozott a szegedi városházán

A szegedi Városháza dísztermében 380 általános iskolás gyereket ajándékoztak meg különböző civil szervezetek.

Két turnusban 380 gyereket hívott meg ma 9 és 11 órakor Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Vöröskereszt, a Dél-magyarországi Gyermek és Ifjúsági Alapítvány és más szervezetek a szegedi városháza dísztermébe, hogy ott egy karácsonyi műsor keretében megajándékozzák őket. A többség szegedi általános iskolák nehezebb anyagi körülmények között élő alsó tagozatos diákjaiból került ki, kisebb részüket a különböző civil szervezetek invitálták.

– A város úgy tudja a szeretetét legjobban kifejezni, ha gondoskodik lakóiról– indokolta az immáron hagyománynak számító, 19. éve megtartott ajándékozást Kozma József, a közgyűlés egészségügyi és szociális bizottságának elnöke.

A köszöntő után a terem elhalkult, ugyanis egy negyed órás karácsonyi műsor következett. A versmondás, hegedülés, betlehemes játék során a gyerekek csillogó szemmel figyeltek, a kisebbek felálltak a padra, hogy jobban lássanak. A mögöttem ülő 5 ülő 7 éves kisfiú az öccse kis mozgolódását így reagálta le. – Ülj már le és viselkedj. Közben pedig a kis kucsmába, bekecsbe öltözött Madách Imre Általános Iskola 4. a osztályos fiataljai a következőt szavalták: „A szeretet türelmes, a szeretet jóságos. A szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély. Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent megbocsájt. A szeretet nem szűnik meg soha.”

Ez a békés, koncentrált, fegyelmezett üldögélés egy csapásra megszűnt, mikor felhangzott a következő szó: ajándékosztás. Az izgatott gyerekek egyesével álltak sorba, hogy átvegyék a labdát, narancsot, üdítőt, képregényt, sapkát, buborékfújót, könyvet, szaloncukrot tartalmazó csomagot és a mellékelt Hupikék törpikékes mozijegyet, mely holnapra, a Belvárosi moziba szól. Izgatottan, egyesével pakoltak ki mindent a máskor a közgyűlésen laptopokat tartó padra, és mosolyogva mutogatták szüleiknek, padtársuknak, hogy mi mindent kaptak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik