Belföld

Lovasok lepik el a Dugonics teret

A Dugonics térre csütörtökön lovasok érkeznek a gazdátlan állatok megsegítéséért.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület Szeged, Dugonics téri Kutyakarácsony programhelyszínét 2011. december 22-én (csütörtökön) délután egy órakor az Újszentiváni Happyriders Lovasiskola növendékeinek köszönhetően lovasok és lovaik töltik meg. A gazdátlan állatok helyzetét segítő és a felelős állattartás népszerűsítése érdekében szervezett rendezvényre az lóbarátok tápadományt visznek a gazdátlan kutyák-és cicák védelmében.

A lovasiskola lovastúrája Újszentivánról már délelőtt elindul, és délután egykor látványos keretek között lóháton ügetnek be Szeged belvárosába. Az állatmentő kutyakarácsony segítő programhoz csatlakozva a programmal egy időben az állatvédők minden állatbarát kutya-és cicatáp, etető-és itatótál (lábas), pokróc, kutyaház adományozót is szeretettel várnak. A lóbarátok a lovasiskolának köszönhetően a lovakat közelről meg is simogathatják, illetve ismerkedhetnek a lovaglással, mint mozgáskultúrával.

A hagyományteremtő céllal működtetett www.kutyakaracsony.hu környezetvédelmi rendezvénysorozat több tucatnyi itató-etető tállal, kutyaházzal, pokróccal, állateledellel segíti az állatvédelmi feladatokat, az utcára kidobált állatok humánus kezelését, az állatok mentését. Az egész éves állatmentő munka és a szemléletformálás nagyban segíti a lakosság környezettudatosságát és a felelős állattartást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik