Belföld

Letiltották Meggyes Tamás fideszes képviselő fizetését

A volt esztergomi polgármester parlamenti juttatását az évek alatt felhalmozódott perköltésgeire jegyezte elő a bíróság.


Meggyes Tamás
Fotó: MTI

Letiltotta Meggyes Tamás volt esztergomi polgármester, fideszes országgyűlési képviselő parlamenti fizetését a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság – számolt be a Magyar Narancs Online az ügyről.

A weboldal szerint a politikus korábban azt szerette volna elérni, hogy korábbi munkájával kapcsolatos rágalmazási, becsületsértési, sajtó-helyreigazítási és magánvádas eljárásainak költségeit ne saját pénzéből kelljen kifizetnie.

Ennek megfelelően Steindl Balázs frakcióvezető december 9-én a képviselőtestület elé terjesztette, hogy Meggyes és alpolgármesterei helyett a peres kiadásokat tíz évre visszamenőleg az esztergomi önkormányzat fizesse ki. Az aljegyző törvényességi kifogást emelt a beterjesztés ellen, ezért a frakcióvezető visszavonta azt.

A Magyar Narancs Online úgy tudja, az ítélőszék „első fokon vagy már jogerősen” eddig közel nyolcmillió forint perköltség megfizetésére ítélte az egykori polgármestert. A végrehajtás alatt álló, legalább 800 ezer forintos összegre, a lap birtokába jutott dokumentum alapján, 331 779 forintot előjegyeztek az adós munkáltatójánál, vagyis az Országgyűlés hivatalánál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik