Belföld

Karácsonyozni indult, magyar fogdában kötött ki a szerb énekes

18 évet töltött illegálisan Nyugat-Európában egy 42 éves szerb énekes, ám amikor karácsonyozni haza akart térni, a magyar rendőrök karjaiba rohant.

Idén karácsonyra hazatért volna a férfi, de a határátlépést sajátos módon, futva akarta megoldani – mondta el a Szeged24-nek Szenti Szabolcs sajtóügyeletes.

1993-ban hagyta el hazáját az akkor 24 éves férfi. Érvényes dokumentumokkal lépte át akkor a határt. Nyugat- Európa több országát is megjárta, ahol éneklésből tartotta fenn magát. Időközben lejárt az útlevele, amit nem is hosszabbított meg, hiszen akkor kiderült volna, hogy illegálisan tartózkodik a Nyugat-Európában. Néhány hete mégis úgy döntött, hogy Karácsonyra hazautazik. Szlovéniából indult, Röszkéig jutott, ahol az álom véget ért. A férfi ugyanis gyalogosan érkezett meg a határátkelőhelyre keddhajnalban, ahol amikor útlevelét kérték, futásnak eredt Szerbia irányába. Az útlevélkezelő ezt látva utána eredt, majd néhány méterrel később, még magyar területen utolérte, és elfogta. Előállították, és szabálysértési eljárást indítottak ellene. És habár ittas volt, ezúttal nem fakadt dalra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik