Belföld

Maszekoláshoz loptak egy makói üzemből

Saját munkáltatójától lopta a maszek munkához szükséges anyagokat hét alkalmazott Makón egy gyár szerszámkészítő részlegéből.

Hónapok, ha nem évek óta tartott az a lopássorozat, amire a közelmúltban lett figyelmes az egyik makói üzem – tájékoztatta a Szeged24-et Szenti Szabolcs sajtóügyeletes.

Az tűnt fel nekik, hogy a szerszámgyártáshoz szükséges anyagokat az egyik csoport nagyobb számban használja fel, mint a másik. A feljelentésük után a Makói Rendőrkapitányság nyomozásba kezdett, melynek eredményeként három munkást útban hazafelé a cég autóbuszáról szállítottak le, míg egyikőjüket a portán tartóztatták fel. Tettenérésükkor is találtak náluk lopásból származó csiszolóanyagokat, elektródákat és más eszközöket. A makói nyomozók további három alkalmazottat is előállítottak, akiknél a házkutatások során szintén a cégtől származó anyagok kerültek elő. A makói nyomozók a gyanúsítottaktól eddig egymillió forint értékű eszközt foglaltak le.

A makói, szegedi, kiszombori és apátfalvi alkalmazottak vélhetően a biztonsági szolgálat kijátszásával hordták ki azokat az anyagokat, amelyekre az otthoni maszek lakatos munkájuk során szükségük volt. A rendőrök eddig körülbelül egymillió forintnyi kárról tudnak, de a nyomozás során vélhetően ez az összeg tovább nő majd.

Az ügyben a Makói Rendőrkapitányság lopás miatt indított büntetőeljárást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik