Belföld

Schiffer: a “Döbrögik” uralmának kedvez az új önkormányzati törvény

Folyik a kistelepülések kivéreztetése, s továbbra sem oldódnak az országban az oligarchikus viszonyok - jelentette ki Schiffer András Szegeden.

Néhány településen a polgármesterek helyi kiskirályokra, Döbrögikre emlékeztetnek, ez ellen a leghatékonyabb orvosság a teljes átláthatóság, amely megalapozza az emberek részvételét a helyi ügyek intézésében – mondta az LMP országgyűlési frakciójának vezetője.

A jelenlegi kormány minden korábbi ígérete ellenére nem fejezte be a korábbi ciklusok faluromboló politikáját. Tömegével vannak ma az országban olyan kistelepülések, ahol nem csak hogy tervezhetetlen a 2012-es év, de már a polgármesteri hivatalban is kikapcsolták a fűtést – hangsúlyozta a politikus.

Schiffer András közölte, olyan zöld fordulatra lenne szükség, ahol van forrás a közösségi közlekedés fejlesztésére, arra, hogy vissza lehessen kapcsolni azokat a településeket az ország véráramába, melyeket a megelőző kormányzati ciklusokban lekapcsoltak.

Pénzt kell biztosítani a helyi gazdaság megerősítésére, a termelők piacra jutásának támogatására is – tette hozzá.
A frakcióvezető szerint, ha a kormány szakítana a megszorítások politikájával, egy igazságos, többkulcsos adórendszert vezetne be, és végrehajtana egy ökológiai adóreformot, lenne pénz válságálló zöld munkahelyek megteremtésére is.
Az LMP a jelenleg az országgyűlés előtt lévő vagyontörvény kapcsán azt követeli, hogy az önkormányzati vagyonnal kapcsolatban ugyanazok az átláthatósági szabályok legyenek érvényesek, mint az állami vagyon esetében. A politikus példaként az önkormányzati cégek által tulajdonolt további társaságok gazdálkodásának nyilvánosságát említette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik