Belföld

Fellegi december 15-től lesz tárca nélküli miniszter

A távozó nemzeti fejlesztési miniszter az új poszt jelöltjeként a bizottságok ülésén azt mondta: a kormány arról döntött, hogy tárcanélküli miniszteri posztot hoz létre.

Kapcsolódó cikkek

Fellegi Tamás december 15-i hatállyal tölti be a tárca nélküli miniszter posztot – derült ki a gazdasági és informatikai bizottság, valamint a számvevőszéki és költségvetési bizottság együttes ülésén csütörtökön.

A távozó nemzeti fejlesztési miniszter az új poszt jelöltjeként a bizottságok ülésén azt mondta: a kormány arról döntött, hogy átszervezi a kormányzati munkamegosztást és olyan tárcanélküli miniszteri posztot hoz létre, amely a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval (EU) folytatandó tárgyalásokat vezeti, de feladatai között nemcsak a készülő pénzügyi keretmegállapodás előkészítése szerepel, hanem a külföldi pénzintézetekkel való kapcsolattartás is.

Fellegi Tamás úgy fogalmazott: az IMF-EU-tárgyalások kapcsán a feladata lesz majd a tárgyalások végig vitele, a tárgyalási pozíció előkészítése, a kormányzati feladatok összehangolása, a megállapodás-tervezet kormány elé terjesztése, a végrehajtás ellenőrzése.

Jelezte még, több minisztérium munkáját kell majd összefognia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik