Belföld

Részvétnyilvánító levelet küldött a szegedi pogármester Liege városának

Botka László polgármester a Szeged testvérvárosában, Liege-ben történt tragédia okán a mellékelt részvétnyilvánító levelet küldte a liege-i polgármesternek.

Mély megrendüléssel értesült a Liege városában történt merényletről a testvérváros, Szeged polgármestere. Botka László az alábbi sorokkal fejezte ki a magyar város szolidaritását:

Mr. Willy Demeyer

Polgármester

Liege

 

 

 

Tisztelt Polgármester Úr!

 

 

Mély megdöbbenéssel értesültünk a Liege városát megrázó tragédiáról.

 

Mindnyájunk számára felkavaró, hogy az agresszivitás és a terrorizmus így terjed a világban. Különösen megrázó ezt tapasztalni most, advent idején, hiszen ezekben a napokban a keresztény világ karácsonyra, a szeretet ünnepére készülődik.

 

Mély részvétet érzünk azok iránt, akik ilyen értelmetlen módon vesztették életüket, és osztozunk az elhunytak családtagjainak fájdalmában.

 

Gyászukban együtt érzünk Önökkel és biztosíthatom, hogy Szeged kész bármilyen segítséget nyújtani ebben a hihetetlen és embert próbáló helyzetben.

 

Szeged város lakosainak nevében őszinte részvétünket fejezzük ki az elvesztett értékes életekért és lélekben Önök mellett állunk Liege történelmének e szívszorító pillanatában.

 

 

Szeged, 2011. december 14.

 

Őszinte együttérzéssel:

Botka László, polgármester

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik