Belföld

Nyílt nap a szegedi Reök-palotában

Ingyenes gyermekfoglalkozásokkal, koncerttel, tárlatvezetéssel, mesesarokkal, nyereményjátékkal várja ingyenes nyílt napján, szombaton látogatóit a szegedi Reök-palota.

A szecessziós palotában tavaly rendeztünk először a karácsonyhoz kapcsolódóan nyílt napot, akkor mintegy nyolcszáz vendéget fogadtunk – mondta Bátyai Edina, a kulturális intézményt működtető Szegedi Szabadtéri Játékok Nonprofit Kft. igazgatója kedden Szegeden sajtótájékoztatón.
Az idei rendezvényen is minden korosztály számára szerveznek programokat. A gyerekek a kézműves matinén a közeledő ünnephez kapcsolódó díszeket készíthetnek, amelyeket azonnal fel is akaszthatnak a Reök-palota karácsonyfájára. A kicsik most is részt vehetnek a népszerű múzeumpedagógiai foglalkozásokon Ale Ildikó vezetésével, Fekete Gizi színésznő pedig mesesarokban várja őket.
Az idősebbeket ingyenes tárlatvezetésen Molnár Sándor, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Rajz Tanszékének oktatója kalauzolja végig a központ kiállításain: a Magyar Képző- és Iparművészek Szövetsége Intonáció 2011 című tárlatán, a hajdanvolt Dekoratőr Iskola tanárai és diákjai munkáiból összeállított deKOR2-n. A látogatók megismerkedhetnek Balla Attila festőművész a táj energiáját magába sűrítő, óriási méretű “gesztus jellegű” képeivel is.
A vendégeket igazi komolyzenei csemegékkel ismerkedhetnek az SZTE Zeneművészeti Kar hallgatói jóvoltából. A programok mellett a gyerekeket kincskereső játékok és értékes nyeremények várják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik