Belföld

Bérkiegészítést kapnak a “frontvonalban” dolgozó egészségügyi dolgozók

A támogatást a Magyar Államkincstár legkésőbb 2011. december 16-ig folyósítja.

A kormány kedden megjelent határozata alapján közel 42 ezer, “frontvonalban” dolgozó egészségügyi alkalmazott kap többletpénzt, amelynek bértömege 3,4 milliárd forint.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkársága azt közölte az MTI-vel, hogy a pótlékalap csaknem háromhavi összegének megfelelő egyszeri juttatást – bruttó 21.600, 72.000, illetve 90.000 forintot – kapnak a jogszabály alapján pótlékra jogosult egészségügyi dolgozók az idén befolyt népegészségügyi termékadóból, közismert nevén a “chipsadóból”.

Az egyszeri kifizetés a költségvetési intézményeknél közalkalmazotti jogviszonyban foglalkoztatottak mellett valamennyi, az Egészségbiztosítási Alapból finanszírozott szolgáltatást nyújtó intézmény (egyházi, civil gazdasági társaságok) dolgozóját, a büntetés-végrehajtási intézmények kórházainak hivatásos egészségügyi dolgozóit és a Magyar Honvédség egészségügyi beosztású katonáit is érinti – írták.

A részmunkaidőben foglalkoztatottak arányos kifizetésben részesülnek – tették hozzá.

A támogatás összegét a Magyar Államkincstár legkésőbb 2011. december 16-ig folyósítja, amellyel az egészségügyi szolgáltatónak legkésőbb 2012. január 31-ig kell elszámolnia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik