Belföld

Népszavazást kezdeményez az MSZP

A Munka törvénykönyvét lékelnék.

Népszavazáson méretné meg az elvileg e hét kedden elfogadandó új Munka törvénykönyvét a szocialista párt. Ezt Mesterházy Attila jelentette ki hétfő déli sajtótájékoztatóján. A kezdeményezéshez minimum százhúsz országgyűlési képviselő aláírása szükséges, az MSZP negyvennyolc képviselővel bír. A többi szignót fideszesektől várja a politikus, ezért ma Lázár Jánoshoz fordul segítségért – nyilván a siker reménye nélkül.


Fotó: Kummer János

A pártelnök emellett kéri Schmitt Pál köztársasági elnököt, hogy vétózza meg a törvénytervezetet.

Mesterházy azt is bejelentette: frakciója nemet nyom majd a kúria elnökéről és az Országos Bírói Hivatal elnökéről szintén kedden tartandó szavazáson. A szocialisták alapvetően nem a jelöltek személyét, hanem a jelölés módját kifogásolják.

Az MSZP ma országgyűlési határozati javaslatot nyújt be Magyarországnak az euróválság megoldásában való részvételéről címmel, az alábbi szöveggel:

„Az Országgyűlés kinyilvánítja, hogy az Európai Unió tagjaként elkötelezett az európai integráció továbbfejlesztése és megerősítése mellett; elkötelezett abban, hogy Magyarország önállóságának és érdekeinek figyelembe vételével részt vegyen az Európai Unió és az euróövezet tagállamai pénzügyi stabilitásának megteremtésében, valamint hangsúlyozza, hogy Magyarország alapvető érdeke a befektetések biztonságának, a költségvetési hitelességnek és bizalomnak a fenntartása, továbbá megerősítése. Az Országgyűlés felhívja a Kormányt, hogy a pénzügyi válság megoldására irányuló javaslatokra, az európai pénzügyi stabilitás megteremtésére, továbbá az európai integráció mélyítésére vonatkozó magyar álláspont tervezetét – jelentésként – nyújtsa be az Országgyűlésnek.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik