Belföld

Mesterházy jelentést kér Orbántól

A kormányfőnek december 23-áig kellene benyújtania az euróválsággal kapcsolatos magyar álláspontot.

Mesterházy Attila képviselői önálló indítványként terjesztette az Országgyűlés elé határozati javaslatát arról, miként vegyen részt Magyarország az euróválság megoldásában. Az MSZP elnöke szerint a parlamentnek ki kell nyilvánítania, hogy elkötelezett az európai integráció továbbfejlesztése és megerősítése és az eurózóna pénzügyi stabilitásának megteremtése mellett.

Az ellenzéki képviselő szerint alapvető magyar érdek a befektetések biztonságának, a költségvetés hitelességének megerősítése. Mesterházy Attila ezért felszólítja a kormányfőt, hogy december 23-ig terjessze elő javaslatait az Országgyűlésnek a pénzügyi válság megoldására. Az indítvány szerint a miniszterelnöknek jelentésként kell benyújtania a kormány javaslatait.

Mesterházy az előterjesztés indokolásában emlékeztet rá, hogy a kormánynak mielőbb ki kell alakítania álláspontját a német-francia javaslatról. Az ország elemi érdeke, hogy az Országgyűlés azt megtárgyalja, a magyar álláspont pedig egy kiérlelt, minden szempontot mérlegelő vitában alakuljon ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik