Belföld

Gyurcsány: Befejeződik az ámokfutás

A volt miniszterelnök szerint a kormány másfél év után felismerte, hogy eddig tarthatatlan politikát folytatott.

Felismerte a kormány, hogy eddig tarthatatlan gazdaságpolitikát folytatott – így reagált Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke a Facebookon arra, hogy Orbán Viktor vasárnapi tévéinterjújában elmondta: módosítanák a 2012-es költségvetést.

Gyurcsány emlékeztetett, hogy a büdzsé múlt heti vitájában azt mondta: értelmetlen azon vitatkozni, hogy honnan hová kell tenni 50-100 millió forintot, hiszen már az alapszámok sem tarthatóak. Hozzátette, hogy a kormánypárti képviselők körmükszakadtáig védték a mostani költségvetést, emellett őt és kormányát ostorozták, amiért 2008-ban későn reagáltak a válságra.

„Három nappal később, anélkül, hogy bármi új, korábban nem ismert lényeges gazdasági körülmény ismertté vált volna, a miniszterelnök bejelentette, hogy nem tartható a költségvetés, és napokkal a végszavazás előtt át kell írni az egészet. Csak tudnám, hogy most mit fognak mondani a velünk vitázó képviselők?” – tette fel a kérdést a volt miniszterelnök írásában.

Gyurcsány szerint „a világgal és a józansággal szemben folytatott háború lassan véget ér”, a kormány pedig megpróbál együttműködni Brüsszellel és Washingtonnal. „Befejeződik a nem szokványos gazdaságpolitika ámokfutása” – jegyezte meg az egykori kormányfő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik