Belföld

Ancsin Gábor az év junior játékosa itthon

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának jobbátlövőjét választották meg 2011-ben az év junior játékosának Magyarországon.

A Békés megyei Kétsopronyból származó, a nyáron Magdeburgból két évre a Pickhez igazoló kézilabdázó a csapat egyik húzóembere, mind a bajnokságban, mind a Bajnokok Ligájában a csapat egyik alapembere. A Pick színeiben második BL-meccsén Koppenhágában komoly könyöksérülést szenvedett, felépülése óta azonban ontja a gólokat. Hétvégén az Orosházának lőtt nyolcat. “Az Orosháza hazai pályán igen szívós ellenfél. Legutóbb a Gyöngyöst is meglepték, mi pedig már nem szeretnénk több pontot elhullajtani a bajnokságban. Végig maximális odafigyeléssel játszottunk, támadásban ötletesek voltunk, bejöttek a figurák, így az utolsó húsz percben már jutott idő a pihenésre is” – értékelte a hétvégi bajnokit a szeged.hu-nak a fiatal átlövő.

A 21 éves játékos remek teljesítményére a Magyar Kézilabda Szövetségben is felfigyeltek: a legjobbakról döntő szavazáson Ancsin Gábor lett az év junior korú játékosa. “Óriási megtiszteltetés, hogy engem választották, nagyon örülök ennek az elismerésnek. Az elmúlt két idényben sokat tanultam Németországban, a nyáron pedig a lehető legjobb döntést hoztam azzal, hogy Szegedre igazoltam. Azért jöttem a Pickhez, hogy minél többet játsszak, szerencsére sok lehetőséget kapok, úgyhogy elégedett vagyok” – nyilatkozta az elismerés kapcsán.

A gólerős Ancsin kitért a csapat két hátralévő mérkőzésére is. “A hétvégi BL-összecsapás is nagyon fontos, de most még nem foglalkozunk vele, először a Füredet kell megvernünk a bajnokságban. A Balaton-partiak alig egy hete az EHF-Kupában hazai pályán legyőzték a francia bajnokság egyik élcsapatát, a Dunkerque együttesét, ami tiszteletparancsoló eredmény. Mivel a szerdai lesz az utolsó hazai meccsünk az évben, ezért mindenképpen egy szép sikerrel szeretnénk elköszönni a szurkolóinktól. Ez nem lesz egyszerű feladat, hiszen több a sérült és a beteg is a csapatunkban, de én bízom benne, hogy jól jön majd ki a lépés és legyőzzük a Balatonfüredet” – mondta el a város weboldalának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik