Belföld

Megtiltották az MSZP sajtótájékoztatóját Kecskeméten

Nem engedélyezte a kecskeméti jegyző a szocialisták városházi sajtótájékoztatóját, és biztonsági őrrel vezettette el a politikusokat.

Az államfőt az ünnepi közgyűlésen Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere, Bányai Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke,  valamint Kerényi János kormánymegbízott köszöntötte, majd a pártok képviselőcsoportjainak frakcióvezetői szólaltak fel. Az MSZP városi és megyei önkormányzati képviselőcsoportjának tagjai – egy kecskeméti képviselő kivételével – nem vettek részt az ünnepi közgyűlésen.

Az MSZP közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, mely szerint azért nem vettek részt a köztársasági elnök fogadásán, mert nem látnak okot a közös ünneplésre. Az ellenzéki párt szerint a “Fidesz semmibe veszi a nemzeti egységet, a szólásszabadságot, nem riad vissza a visszamenőleges törvénykezéstől, a törvényhozást törvénygyárrá silányítva ellehetetleníti az önkormányzatokat, megfosztja azokat tulajdonuktól.” Az államfő pedig mindehhez asszisztál azzal, hogy aláírja a törvényeket – olvasható a közleményben.

Az MSZP Bács-Kiskun megyei és kecskeméti frakciója azt is kifogásolja, hogy Schmitt Pál látogatása kapcsán a kecskeméti díszterem elé tervezett sajtótájékoztatójukat a város jegyzője nem engedélyezte.

A közlemény szerint a sajtótájékoztatóra készülő Garai István Levente megyei és Király József városi elnököt a jegyző a városháza elhagyására szólította fel. “Miután ennek jogosságát ők kétségbe vonták, a közelben álló biztonsági őrrel vezettette el őket” – olvasható a közleményben.

Az államfő az ország valamennyi megyéjét sorba járja januárban kezdett körútja során, amelynek első állomásaként Borsod-Abaúj-Zemplén megyét kereste fel, majd Veszprém, Jász-Nagykun-Szolnok, Fejér, Tolna, Somogy és Komárom-Esztergom megyébe látogatott. A köztársasági elnököt ezúttal is elkísérte útjára felesége, Schmittné Makray Katalin.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik