Belföld

16 milliárd a mérleg: évet zárt a Graboplast

Év végi médiatalálkozóra várta a sajtó képviselőit Jancsó Péter, a Graboplast Zrt. elnök-vezérigazgatója. A Grab Klubban a gazdasági életről diskuráltak a megjelentek, és átadták a Pethő Lajos-díjat is.

A világban, Európában, hazánkban és a Graboplast életében számos említésre méltó dolog történt a 2011-es esztendőben. Ezért idén is meghívta a Grab Klubba a sajtó munkatársait Jancsó Péter, hogy megossza véleményét és tapasztalatait, valamint, hogy beszámoljon a cég sikereiről. A vezérigazgató a találkozó kezdetén a gazdasági nagyhatalmakról, az európai unió és hazánk jövőképéről beszélt, de az idén 5%-os növekedést prognosztizáló, 16 milliárd forgalmat bonyolító vállalat törekvései is szóba kerültek. Jancsó Péter elmondta, hogy a Graboplast ma már globális cég, amely 54 országba szállít és a jövőben szeretnének tovább nyitni a keleti piacok felé. Kína és Oroszország is kiváló opciónak tűnik, ahol a társaság a minőségi, nem egyszer egyedi termékeit tudja majd továbbértékesíteni.

A gazdasági évértékelőt követően a Pethő Lajos-díjat is átadta az elnök, a Grémium kuratóriumának döntése értelmében a sajtósok közül, Szabó Gábor, a megyei napilap újságírója érdemelte ki idén ezt az elismerést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik