Belföld

Modernizálták a Somogyi-könyvtárat

Ötven millió forintnyi támogatást kapott a szegedi Somogyi-könyvtár, hogy minél versenyképesebbek legyenek, hogy népszerűsítsék intézményüket, hogy minél több olvasójuk legyen.

A szegedi Somogyi-könyvtár 50 millió forintnyi támogatást nyert el egy TÁMOP pályázat nyomán, melyet december 15-ig kellett a kiírás szerint befektetni az élethosszig tartó tanulás elősegítésének érdekében. Palánkainé Sebők Zsuzsanna a Somogyi-könyvtár igazgatója csütörtökön ismertette a sajtó képviselőivel, hogy hogyan sikerült megvalósítani fejlesztéseiket. Kifejtette, hogy új honlapot hoztak létre, ahol online történhet a beiratkozás, a könyvrendelés, előjegyzés, a késedelmekről való sms tájékoztatás, a hangos könyvek kölcsönzése valamint az új évtől interneten is elérhetővé válik a helyismereti dokumentumtár.

Idén januárban átadták a földszinten található Internet-teret, ahol 12 számítógép áll az olvasók rendelkezésére valamint új és kényelmesebb bútorok kerültek az emeletekre, ahova az embereket számos reklámmal, rendezvénnyel, például író-olvasó találkozókkal, játékokkal igyekeztek becsábítani. A gyerekeknek egész éves vetélkedőt tartottak a Somogyi mellett több társkönyvtárban is, hogy végül kiválasszák a legtöbb regényt elolvasó Könyvkirályt.

Az újítás szellemében mindezek mellett 25 munkatársuk vett részt szakmai és idegen nyelvi továbbképzésekben, könnyebben tájékozódhassanak a nemzetközi irodalomban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik