Belföld

Karácsony a sport jegyében a Rendezvényházzal

A látványsportágak és a sakk népszerűsítése, a rendszeres testmozgás terjesztése, és elsősorban az általános iskolás diákok megmozgatása a célja az I. Partiscum Karácsonyi Kupának, amelyet a Rendezvényház szervez december 17-re Szegedre.

A Csongrád Megyei Önkormányzat támogatásával megvalósuló programon mintegy 330 gyermek vesz majd részt. Átadják az év sportolója, csapata, edzője és testnevelője díjakat, és olimpikonok relikviáira is lehet licitálni az interneten. A bevételt az ÁGOTA Alapítvány kapja. A rendezvény fővédnöke Czene Attila, sportért felelős államtitkár.

2011 az Ifjúság Éve Csongrád megyében, ebbe a koncepcióba illeszkedik az I. Partiscum Karácsonyi Kupa rendezvénye is, amelynek keretében a városban több helyszínen zajlanak majd a tornák december 17-én, szombaton. Mint azt a beharangozó sajtótájékoztatón Molnár Csaba, a Rendezvényház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a labdarúgó, kézi-, vízi- és kosárlabda, valamint jégkorong versenyeken, illetve a sakk szimultánon összesen mintegy 330 gyermek vesz majd részt. Mindegyik sportágnál az első három helyezettet díjazzák, és osztanak ki különdíjakat is.

 

A rendezvény előtt, december 10-15 között lehet majd interneten licitálni olimpikonok, világbajnokok által felajánlott relikviákra. Ehhez pl. az MLSZ felajánlott egy labdát, rajta Grosics Gyula és Buzánszky Jenő, az Aranycsapat tagjainak aláírásával. Az árverésből befolyó összeget az ÁGOTA Alapítványnak ajánlják fel a szervezők. Szintén a világhálón lehet jelölni és a szavazatokat gyűjteni az év sportolója, csapata, edzője és testnevelője címekre. Előbbi kettőre általános iskolás gyerekek, utóbbi kettőre pedig edzőik, tanáraik, felkészítőik jelöléseit várják. Részletek a Rendezvényház honlapján, a www.rhz.hu oldalon december 10-től.

 

Az I. Partiscum Karácsonyi Kupát hagyományteremtő szándékkal szervezi meg az a Rendezvényház Nonprofit Kft. a Csongrád Megyei Önkormányzat támogatásával. Az esemény fővédnöke Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára, aki már fel is ajánlott 10 futball labdát a rendezvényre, szintén a leginkább hátrányos helyzetű gyerekek számára. A program védnökei Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és dr. Molnár Tamás, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik