Belföld

Fellegi felajánlotta lemondását

24.hu
24.hu

2011. 12. 08. 11:29

Fellegi Tamás, nemzeti fejlesztési miniszter - aki holnap előadást tart Szegeden -, feladatainak sokasága miatt lemond miniszteri posztjáról.

Korábban a témában:

Fellegi Tamás a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón azt mondta: szerdán felvetette a miniszterelnöknek, hogy kezdeményezze a köztársasági elnöknél felmentését. Ugyanakkorazt is bejelentette, hogy már a jövő héten találkozik az IMF és az Európai Unió magas szintű tárgyaló képviselőivel.

A kormányszóvivő a miniszteri poszt utódlásáról feltett kérdésre azt mondta: Orbán Viktor hazatérése után személyesen konzultál Fellegi Tamással, és megvitatják a lemondás szakmai érveit. A miniszterelnök hozza meg a döntést, és amennyiben elfogadja a miniszter lemondását, határoz az utódlásról is – tette hozzá Giró-Szász András. A tájékoztató ezekben a percekben is tart, az elhangzottakról folyamatosan számolunk be.

A Nemzetgazdaság Minisztérium november 17-én jelezte, hogy a kormány ismét tárgyalni fog a Nemzetközi Valutaalappal. Egy nappal később Matolcsy György kezdeményezte hivatalosan az IMF és az Európai Unió Bizottságának Budapesten tartózkodó delegációjával egy új típusú pénzügyi megállapodás megkötését, de a tárgyalásokra a kormány nem őt jelölte.

Matolcsy helyett a kabinet november végén a hivatalos IMF-delegáció vezetőjéként Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési minisztert nevezte meg. A küldöttség tagja Pleschinger Gyula pénzügypolitikáért felelős államtitkár és Rogán Antal, a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.