Belföld

Miniszteri dicséret a szegedi Vakok Otthona korábbi igazgatójának

Nívós állami kitüntetésben részesült a Fogyatékos Emberek Világnapja alkalmából Rácz Sarolta, a CSMÖ Szegedi Vakok Otthona korábbi vezetője.

A kitüntető oklevelet délelőtt vette át Dr. Réthelyi Miklós, nemzeti erőforrás minisztertől, Soltész Miklós, szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és Bernáth Ildikó miniszteri biztos jelenlétében.

Rácz Sarolta 1987-től kezdett dolgozni a Csongrád Megyei Önkormányzat Szegedi Vakok Otthonában szociális és gazdasági előadóként. 1999-2007 között általános igazgatóhelyettesi és gazdasági vezetői feladatokat is ellátott. A CSMÖ által fenntartott szociális intézmények integrációját követően a Maros Menti Szociális Intézmény részeként működő Szegedi Vakok Otthonában vezetése alatt lehetővé vált, hogy a nehéz anyagi, gazdasági körülmények ellenére az intézményben élő fogyatékos és szellemi fogyatékos emberek érdekeit és emberi méltóságát szem előtt tartó, magas színvonalú munka folyjon.

Az intézményben 24 éven át végzett lelkiismeretes munkája mellett nem hanyagolta el elméleti és gyakorlati szakmai ismereteinek folyamatos fejlesztését sem. Felsőfokú költségvetési szakvizsgát tett le, személyügyi szervezői oklevelet és gyógypedagógusi diplomát szerzett, valamint szociális szakvizsgát tett le a fogyatékosok ellátása, rehabilitációja témakörben.

Munkája mellett szabadidejét is gyakran a vakok, látássérültek segítésének szentelte, aktív tagja a Vakok és Gyengénlátók Szegedi Egyesületének, amelyben 2008 óta az egyesület ellenőrzési bizottságának elnöki feladatait is ellátja. A fenntartó CSMÖ a gazdálkodás hatékonyabbá tétele érdekében 2011 tavaszán több intézmény gazdasági feladatait a Csongrád Megyei Gazdasági Központban vonta össze. Az átalakítások során Rácz Sarolta sokéves szociális és költségvetési gazdálkodási téren szerzett szakmai tapasztalatával hatékonyan járult hozzá a megyei intézmények további zökkenőmentes szakmai működésének biztosításához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik