Belföld

Hova tűnt a 300 millió?

63-as elkerülő út zajvédő falának építésére újabb egy év halasztást kért az út építtetője, közben kiderült, jelenleg nincs fedezet a költségekre.

2009 novemberében úgy kapott működési engedélyt az útszakasz, hogy zajárnyékolóval látják el több ponton. Ennek 2010. augusztus 30-ig el kellett volna elkészülni, ám az építtető Magyar Közút Zrt. a közbeszerzési eljárás elhúzódása miatt idén augusztusig haladékot kért. A határidő lejárta előtt azonban  ismét  egy év hosszabítási kérelmet nyújtott be a Közút a Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőséghez.  Ennek ügyében hívott össze közmeghallgatást nemrég a szakhatóság – adta hírül a Fejér Megyei Hírlap, kedden.

A fórumon felmerült: az építés eredeti ütemtervnek megfelelő kezdetekor a szükséges körülbelül 300 millió forint is rendelkezésre állt, legalább is korábban a Koordinációs Központ képviseletében ez hangzott el. A mostani  közmeghallgatáson viszont a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. részéről Nagy Zoltán azt mondta,  úgy tudja,210-ben sem volt meg rá a pénz. Az út mellett élők szerették volna megtudni, hova lett a szükséges fedezet. Erre a kérdésre választ nem kaptak, csupán annyit hangzott el: az útfejlesztési források megállapítása évente történik, így jelenleg nem lehet tudni,  mi lesz 2012-ben, hiszen még  nincs elfogadott költségvetés – írja a lap.

Néhány héten belül derül ki, hogy jóvá hagyja-e a környezetvédelmi hatóság a fal építésének meghosszabbítását. Ha nem hagyja jóvá, akkor akár 100 ezer forint nagyságrendű bírság megfizetésére is kötelezhetik a felelőst.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik